Om uw grond te bewerken beschikken we over professionele machines en voeren we de volgende diensten uit:

Ploegen
Op ploeggebied is al het nodige in huis. Al jaren blijkt de combinatie van ploegen met ondergronders en een vorenpakker de ideale manier om maïsland in één werkgang zaaiklaar te leggen. Heeft u al eens uitgerekend wat het u kost om na het ploegen het land zaaiklaar te leggen? Laat u overtuigen en u zult zien dat ploegen met ondergronders en vorenpakker qua kostprijs het meest gunstig voor u uitpakt en nog belangrijker u teelt beter gewas.

Kilveren
Om wateroverlast op percelen te voorkomen, of om het profiel van het perceel te veranderen kunt u er aan denken om het te laten kilveren. Van Kuijk beschikt over de juiste machines om uw land weer het juiste profiel te geven.

Bekalken
Door te bekalken worden zuren in de grond geneutraliseerd en stijgt de pH. Wanneer de pH te veel daalt, neemt de beschikbaarheid van stikstof, fosfaat maar ook van kalium, zwavel, calcium en borium af. Een juiste pH is de basis voor een goede benutting van mineralen. Een goede bekalking is essentieel voor een gezond grasland.

Slootmaaien
Wij kunnen voor u het maaien van uw sloten verzorgen met een 6 meters maaikorf. Tevens kunt u bij ons een kipper  huren om het maaisel af te voeren.

Wilt u meer informatie over onze diensten van grondbewerking of hebt u professioneel advies nodig? Neem dan contact met ons op.