Terug naar: Over de Van Kuijk Groep
Geschiedenis

Gestart in 1968 met een 3 kuubs mesttank

De wortels van de van Kuijk Groep liggen in het Brabantse Helvoirt. Daar startte Tiny van Kuijk eind jaren zestig met een klein loonbedrijf. Kenmerkend in die tijd was de opkomst van de (grotere) veestallen met daaronder een mestkelders. En dus investeerde Tiny en Greet van Kuijk in een Fordson Major trekker met erachter een drijfmesttank met een inhoud van maar liefst 3 kuub! Destijds een ongekend grote machine, maar staat in een schril contrast met de huidige tankgroottes van 30 tot 36 kuub. Kort na het eerste bedrijfsjaar werden 2 Ford trekkers van het type 5000 aangeschaft waarmee de groei van loonbedrijf werd ingezet. Het medewerkersbestand verdubbelde toen naar twee personen: naast Tiny werd dat ook zijn broer Jan van Kuijk.

Dubbele wielen
In het begin van de 70-er jaren schafte Tiny van Kuijk zijn eerste vrachtwagen aan, een echte Henschel met daarop een 10 kuubs tank. Voor toen een forse investering met een immense gierton. In alle jaren daarna werd er jaarlijks een nieuwe vrachtwagen aangekocht en groeide het bedrijf snel.

Typerend in de jaren tachtig zijn de vrachtwagens met de grote dubbele trekkerwielen achter, de zogenoemde Veenhuis Combi-Tracs. Ook de huidige bedrijfsopvolgers diende zich toen al aan. Tot het begin jaren tachtig was de enige specialisatie het transporteren, opslaan en uitrijden van drijfmest. Toch breidde het bedrijf langzaamaan uit met nieuwe werkzaamheden. Zo startte het bedrijf begin jaren tachtig met het schudden en harken van gras en hooi. Een succes bleek achteraf. Vandaag de dag besteden vele veehouders deze werkzaamheden uit.

Overnames
De grootste bedrijfsveranderingen dienden zich begin 2000 aan. Zo werd in juli 2003 de mestdistributie van Mestac overgenomen waardoor het bedrijf ineens uitbreidde met acht opleggercombinaties en net zo veel medewerkers. Maar de belangrijkste verandering deed zich in januari 2004 voor. Loonbedrijf van Kuijk nam toen de loonwerktak van buurbedrijf Gubbels over. Behalve mestdistributie en hooibouwloonwerk breidde het aanbod tot een totaalpakket dat in alle vormen en soorten van loonwerk, mestdistributie en transport kan voorzien.

Tiny en Greet
Bart en Karin
Coen en Henriëtte